zanggroep van zangschool Utrecht

Zangles in Utrecht wordt door verschillende zangscholen gegeven.

Ik heb voor jou uitgezocht waar zangles gegeven wordt in Utrecht en wat voor soort zangles ze geven.

En daarnaast heb ik ook de tarieven op een rijtje gezet.

Op die manier kun je alvast wat kijken en vergelijken.

En natuurlijk ook een selectie maken van welke zangles het beste bij jou past.

Kijk snel verder!

Verschillende zangscholen voor Zangles in Utrecht

In mijn zoektocht naar zangles in Utrecht kwam ik de volgende zangscholen tegen:

 • Zangles in Utrecht van Carlijn Stolten
 • Zangles Utrecht Pascale Kemper
 • Vocal Arts Academy
 • Zangles van Leonie Tielemans
 • Ken je stem met Cordula Klein Goldewijk
 • Zangschool Utrecht
 • Online zangcursus van online muziekcursus.nl

Zangles in Utrecht van Carlijn Stolten

Carlijn zegt op haar website https://zangles-utrecht.com/nl/Zangles_Utrecht/Zangles

Carlijn Stolten, zangdocent“Heb jij altijd al willen leren zingen? Of wil je onderzoeken wat jouw zangmogelijkheden zijn, die ene hoge noot halen, dat prachtige lied vertolken? Dan wil ik je graag helpen en lesgeven in mijn zangstudio te Utrecht.

Of je nu beginnend of gevorderd bent, ik ga samen met jou op zoek naar jouw eigen klank! Wat ik heel belangrijk vind is plezier, nieuwsgierigheid en enthousiasme. Geen standaard les of methode. “

 

Prijs per maand Leerlingen vanaf 21 jaar  Leerlingen tot 21 jaar
60 min. eens per twee weken € 85,- € 75,-
60 min. les wekelijks € 161,50 € 142,50
45 min. les wekelijks € 133,- € 114,-
Losse (proef) les €42,50 €37,50

Zangles Utrecht Pascale Kemper

Pascale Kemper zegt zelf op haar site https://utrecht-zangles.com/

Pascale Kemper“Ik ben Pascale Kemper, zanglerares in Utrecht, de afgelopen jaren heb ik zangles gegeven aan tientallen mensen, waaronder studenten van de Pop Academy. Op dit moment zing ik zelf in verschillende bands, en geef ik optredens in het hele land. Dat doe ik met passie, plezier en toewijding.

Maar met net zoveel aandacht geef ik zangles (ook in de avonduren en op zaterdag) in Utrecht. Deze twee zijn voor mij dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden: optreden én doceren. Verder geef ik ook met enige regelmaat workshops.”

Een les van 40 minuten kost € 32 per les.

Wat leer je bij Pascale Kemper:

Singer-songwriter les

 • Je eigen nummers leren schrijven
 • Je eigen nummers leren zingen
 • Pianoles, tenzij je al een instrument kunt spelen
 • Een sing-songwriting les duurt 40 min, en kost €32

Coaching  

 • Ik leer jou je eigen nummers schrijven
 • Ook leer ik je jouw eigen nummers zingen (zangtechnieken en ontwikkeling van je stem)
 • Ik leer jou je eigen nummers arrangeren
 • We gaan een eigen cd maken
 • Ook besteden we tijden en aandacht aan jouw performance
 • Ik leid je op tot artiest
 • En ik geef  je pianoles, tenzij je al een instrument kunt spelen of iemand hebt die jou kan begeleiden
 • Als je met een band gaat werken krijgt de band ook begeleiding

Twee uur coaching kost € 75 in de studio van Pascale Kemper

Vocal Arts Academy

De Vocal Arts Academy werkt met de docenten Desiree, Aster, Lisanne, Tom en Roos

Op de website van  http://www.vocalartsacademy.nl wordt hun visie als volgt omschreven:

Tom Veeke van Vocal Art Utrecht

Tom Veeke van Vocal Arts Utrecht

“Op de Vocal Arts Academy streven we naar kwalitatieve zanglessen, voor zowel beginners als gevorderden, die het beste in de leerling naar boven halen.

“In de zanglessen worden alle aspecten van zingen behandeld, gericht op de praktijk. Zo zijn niet alleen techniek en tekstbeleving belangrijk, maar ook performance, studio-opnamen, samenzang, spelen met een band, stijlkennis en nog veel meer! Daarnaast vinden wij dat de visie en creativiteit van een vocalist gestimuleerd moet worden, zodat hij of zij eigen muzikale keuzes kan maken. Vanuit dat oogpunt kan de leerling vervolgens zelf aangeven wat hij of zij zou willen leren, waarop onze docenten kunnen inspringen.”

Zangles van Leonie Tielemans

Leonie zegt op haar website http://www.leonietielemans.nl/zangles/

Leonie Tielemans, zangdocente in Utecht“Mijn naam is Leonie Tielemans en ik ben professioneel zangeres en zangdocent, afgestudeerd aan het conservatorium van Utrecht in de richting lichte muziek zang en als afstudeerrichting educatie. Ik heb mijn master diploma behaald aan het conservatorium van Amsterdam. Ik heb veel ervaring op het podium opgedaan als zangeres en ik geef sinds 2006 zanglessen en workshops. Daarnaast begeleid ik diverse koren.”

 

Wat leer je bij Leonie?

 • Zangtechniek, zoals bijvoorbeeld houding, ademhaling of ademsteun. Zo leer je je stem op de meest effectieve manier te gebruiken.
 • Een nummer in de stijlen Pop, Jazz en/of Musical. Het nummer mag je natuurlijk zelf uitkiezen, of door mij laten bepalen. Alles kan!
 • Vragen of wensen die je zelf hebt. Je zingt bijvoorbeeld in een band, en krijgt snel last van je stem, of bij ‘dat ene stukje’ ga je altijd de mist in, dan kunnen we daaraan werken.

Tarieven:

Onder 21 jaar

Privé-les          € 32,50
Duo-les            € 20,00 p.p.

Vanaf 21 jaar
Privé-les          € 39,33
Duo-les            € 24,20 p.p.

Ken je stem met Cordula Klein Goldewijk

Cordula Klein Goldewijk stelt zich voor op haar site http://www.kenjestem.nl/

Cordula Klein Goldewijk zanglerares“Ik ben Cordula Klein Goldewijk,  Bs Zang pop en geautoriseerd CVT zangdocent. Ik geef privé zangles, workshops, trainingen en cursussen door heel Nederland en daarbuiten. Belangrijk voor mij bij het lesgeven is de vraag: Waar wil je aan werken?

Ik heb met zangers van allerlei kaliber gewerkt: pop, rock, klassiek, musical, siso, soul, you name it. Je kunt bijvoorbeeld werken aan gezond stemgebruik, de ontwikkeling van dynamiek en bereik, of vocale effecten.

Ook kan ik helpen bij stemproblemen (First Aid), optimaal resultaat in de studio en preventieve training van je stem, zodat je het kunt volhouden op tour.”

Tarieven

Een prive les kost 60,- euro ex BTW voor 1 uur priveles, inclusief opname voor de les en oefeningen waar je direct mee verder kunt.

De meeste mensen kiezen ervoor af en toe langs te komen zodat ze zelf verder kunnen werken met de techniek. Omdat de lessen oplossingsgericht zijn, hoef je niet met regelmaat te komen maar bepaal je zelf de frequentie van de lessen, zoals je dat zelf wilt. De lessen zijn altijd per losse afspraak, dus je zit niet vast aan een contract. De prijs is ex 21%  BTW voor zangers boven de 21 jaar.

Zangschool Utrecht

jongeren zanggroep zangschool UtrechtOp de website https://www.zangschool.nl/ van zangschool Utrecht kom ik de volgende informatie tegen:

“Bij de zangschool Utrecht kunnen volwassenen en kinderen een zangopleiding volgen. Kwaliteit is daarbij een speerpunt. Er wordt veel aandacht besteed aan zangvaardigheden. Bij de zangschool wordt daarvoor gebruik gemaakt van unieke methodes om zangtechnieken en van het blad zingen aan te leren.”

 

Tarieven Kinderen

Cursus Per cursusjaar
Kabouterklas € 250
Zangklassen € 380
Jongenskoren € 380
Zangklas + Solfègeklas € 460
Vanaf Utrechts kinderkoor € 460
Studentenkoor € 100

Tarieven Volwassenen

Privé lessen volwassenen
Voor informatie over tarieven kun je contact opnemen.
Solfègecursus
Deze cursus bestaat uit 15 lessen verdeeld over het jaar. De kosten bedragen € 200,- per gehele cursus. Verder moet er rekening gehouden worden met de volgende kosten:

 • Cursusboek  (kosten: € 20.-)
 • stemvork
 • muziekpapier

Inschrijving vindt plaats per cursus. De cursus loopt van september tot en met juni.
Bij tussentijdse beëindiging van de cursus wordt geen restitutie verleend.

Online zangcursus van online muziekcursus.nl

Ook de online zangcursus wil ik voor zangles in Utrecht benoemen.

Het is namelijk een goede cursus die je veel meegeeft door een gediplomeerde docent en die daarnaast heel betaalbaar is.

De docente stelt zichzelf voor op haar website van online zangcursus van muziekcursus online:

Mijn naam is Mirjam van der Beek – van Gelderen

Mirjam van der Beek zanglerares“Ik ben afgestudeerd als Vakspecialist Muziek in het Basisonderwijs, een vooropleiding aan de Nederlandse Musical Ensemble Academie,  cursus Muziektheorie, studiotraining & performance training met succes afgerond aan de Academie voor Lichte Muziek in Lelystad, een certificaat behaald in Helsinki en als actieve  deelnemer een Masterclass Complete Vocal Technique van Cathrine Sadolyn gevolgd.”

Van haar cursus zegt ze:

“Mijn cursus geef ik volgens het Complete Vocale Techniek bestaande uit lesmateriaal en 20 video’s van hoge kwaliteit die je op elk gewenst apparaat kan bekijken.

In de video’s en lesmateriaal leer ik jou stap voor stap de vele onderdelen van de Complete Vocale Techniek, waaronder een goede basis, de vele technieken van het zingen en super veel handige tips. Aangezien ik veel vragen krijg over auditie doen en podium angst heb ik deze onderdelen ook in de cursus verwerkt. Hierbij krijg je uitleg en technieken om een goede auditie te doen en podiumangst te overwinnen. 

Je krijgt direct toegang tot het exclusieve leden gedeelte van onlinemuziekcursus.nl. In dit leden gedeelte staan alle video’s mooi overzichtelijk bij elkaar. Hier kun je ook het lesmateriaal downloaden en uitprinten om zo een overzichtelijk lesboek te maken en deze bij de hand kan houden tijdens de videolessen. De toegang tot het leden gedeelte is levenslang en is 24/7 per dag toegankelijk.”

De prijs is verreweg het meest betaalbaar, namelijk € 47 voor heel de cursus van 20 lessen.

Conclusie onderzoek zangles in Utrecht

Wanneer je alle opties vergelijkt zie je veel verschillen.

 • Sommige zangscholen hebben gewoon 1 docent die alle lessen verzorgt of minstens coördineert, terwijl andere zangscholen met verschillende docenten werken, die ook nog eens gespecialiseerd zijn in een bepaald genre.
 • De prijzen van de zangles in Utrecht zijn behoorlijk verschillend. Sommige zangscholen werken met een tarief voor een cursus. Andere scholen of instituten geven een prijs door per les. Die prijs is ook afhankelijk van het aantal minuten les per keer en of er privéles gegeven wordt of zangles in een groep.
 • Voor volwassenen wordt meestal een prijs genoteerd exclusief BTW, terwijl bij de lessen voor kinderen geen BTW betaald hoeft te worden.

Wanneer je naar de prijzen kijkt voor zangles in Utrecht is de online zangcursus verreweg de voordeligste cursus en zou voor mij de voorkeur hebben.

Ik heb nog een aantal artikelen geschreven rondom goed leren zingen.

Soms vragen mensen zich af of iedereen wel kan leren zingen?

Artikelen met deze titels kunnen je verder helpen wanneer je daar vragen over hebt.

Ook heb ik een pagina besteed aan zangles en daarbij weer andere accenten gegeven.

Ik hoop dat jij wat wijzer bent geworden van alle informatie!

Zeker voor mensen die gaan beginnen met zanglessen is de online zangcursus volgens mij de beste optie.

Je leert daarbij alle basis technieken voor een heel voordelige prijs!

Daarna is het altijd nog mogelijk om live zanglessen te gaan nemen bij professionals, die de basis gaan uitbreiden en nog meer professionaliseren.

Bij elkaar zijn dit de belangrijkste mogelijkheden voor zangles in Utrecht met in het kort wat ze bieden en wat de kosten zijn.